Efterafgrøder og mellemafgrøder

Økonomi og ledelse

Eksempel på ESG-ledelsesrapportering

Inden for få år forventes det, at de fleste landbrugsvirksomheder dokumenterer deres arbejde med bæredygtig udvikling. Vi deler et eksempel på, hvordan man kan lave en ESG-ledelsesrapport.

Fremskridt og handlinger for bæredygtig udvikling bør dokumenteres

Bæredygtighed er allerede og bliver yderligere forstærket som produktionsvilkår i fremtidens landbrugsproduktion. EU kommer med lovgivning om rapportering på bæredygtighed, der omfatter alle typer virksomheder og ikke mindst investorer og finansielle institutioner – lovgivning der angiver samme retning for dokumentation af en mere miljøvenlig, ressourceeffektiv og socialt ansvarlig produktion.

I 2023 lancerer EU Kommissionen standarder for fremtidens bæredygtighedsrapportering: ESRS, European Sustainability Reporting Standards. Standarderne dækker indsatsområder indenfor ESG. Man ønsker handling for fremskridt og der skal opstilles mål og udvikles handlingsplaner for de væsentligste områder for virksomheders fortsatte drift.

Vi har lavet et eksempel på en ESG-ledelsesrapport. Den er tænkt som skabelon og inspiration i tiden op til, at man mere præcist ved, hvad eksempelvis ens bank eller andelsselskab efterspørger af dokumentation, når de skal til at anvende EU-standarderne. 

Det er vigtigt, at ESG-ledelsesrapporten tager udgangspunkt i den enkelte virksomhed. Det kan derfor være en god idé at tage de første skridt og også opfølgning og videre udvikling med en konsulent, der kender virksomhedens ejerskab og historie samt data for virksomhedens økonomi og produktion.

ESGreen Tool - landbrugets klimaværktøj

Vue ud over en mark i gyldent solnedgangslys med ESGreen tool logo
  • Beregn klimaaftrykket for din bedrift
  • Få overblik over CO2 reducerende virkemidler
  • Gratis, hvis du i 2022 deltager i klimadag eller onlinekursus
Læs mere

Vil du vide mere?

Støttet af