Planter

Integreret plantebeskyttelse - IPM

Dyrkning efter IPM-principper skal bidrage til at gøre landbrugsproduktionen mindre afhængig af pesticider. I artiklen er samlet et overblik over, hvordan IPM kan praktiseres i vores landbrugsafgrøder.

IPM-principperne kommer fra EU’s rammedirektiv for bæredygtig anvendelse af pesticider og skal gøre europæisk landbrug mindre afhængig af pesticider. 
Vi har samlet artikler, oversigter, videoer, inspirationsark mv. i nedenstående temaer. Lyt også til podcast om Laue Skau, der er udfordret af resistent italiensk rajgræs på markerne ved Haderslev. Han har samtidig i flere år arbejdet strategisk med integreret plantebeskyttelse (IPM).

Temaer om IPM

Test din bedrift

SEGES har i samspil med rådgivere og andre interessenter stået for udvikling af et IPM-pointsystemet. Vil du have en konkret ide om, i hvor høj grad din bedrift lever op til IPM-principperne, kan IPM-pointene kan være en god indikation.
Læs mere: Hvor tæt er du på IPM?

Pointsystemet findes også oversat til engelsk: IPM on farms
Du kan også få et hurtigt overblik ved at udfylde tjeklisten i pjecen IPM rimer på godt landmandskab.

Ta’ IPM app’en med i marken

IPM Tjek er en gratis app, som du kan bruge til at artsbestemme ukrudt og skadevoldere i marken ud fra synlige kendetegn. Søg efter ’IPM Tjek’ i din app-butik på mobilen.
Læs mere: Gratis IPM app om ukrudt og skadevoldere i marken

Vil du vide mere?