Økonomi og ledelse

TV-magasin om virksomhedsledelse: Tag styring hjem til eget skrivebord

I nyt afsnit af Bundlinjen diskuterer panelet virksomhedsledelse, og du får et bud på, hvordan du leder din landbrugsvirksomhed gennem en usikker tid som nu.

Virksomhedsledelse er overskriften på første afsnit i sæson 2 af tv-magasinet Bundlinjen. Og det at lede sin landbrugsvirksomhed er blevet endnu mere komplekst, efter både råvarepriser og verdenssituationen er sat i store svingninger. 

I Bundlinjen giver paneldeltager Anders Harck sit bud på, hvad der er afgørende netop nu.

”Det allervigtigste er, at vi tager noget styring hjem til skrivebordet. Og at vi forholder os til vores tal, så vi ikke bare udlicitere det hele. I den her komplekse verden, skal vi runde alle de ting, der kan flytte sig lige nu – og det er mange ting,” siger Anders Harck, der er formand for sektorbestyrelsen for Økonomi & Virksomhedsledelse i Landbrug & Fødevarer.

Kom ind bag skrivebordet

Hvis du skal tage styring hjem til dit eget skrivebord, kræver det først og fremmest, at du kommer ind bag skrivebordet – og altså væk fra traktoren eller stalden. Og det er ikke så nemt som det lyder, fortæller Ivan Damgaard i tv-programmet:

”Vi har arbejdet meget med afdækning for at få gang i den her virksomhedsledelse og governance, og én af de store barrierer er faktisk det at sidde på kontoret. Det at gå ind og ’spilde sin tid’ foran computeren. Det har virkelig været en af de helt store barrierer,” fortæller Ivan Damgaard, der er chefkonsulent hos SEGES Innovation, og fortsætter:

”Det kan man arbejde med igennem personlig udvikling, og dem der har fået løst den finder ud af, at man faktisk skaber værdi ved at komme ind på kontoret. Men det har været en lang proces, og det er også en lang proces for mange endnu.”

Er du blevet nysgerrig? Se første afsnit af Bundlinjen 2022 her:

Bundlinjen: Virksomhedsledelse

Stærkt panel taler om virksomhedsledelse

Bundlinjen 2022 udkommer i alt i fire afsnit, og i det første om virksomhedsledelse består panelet af:

  • Anders Harck, formand for sektorbestyrelsen for Økonomi & Virksomhedsledelse i Landbrug & Fødevarer
  • Pernille Stenstrup Christiansen, Landbrugsdirektør i Danske Bank
  • Lene Nygaard, Virksomhedsrådgiver i Patriotisk 
  • Ivan Damgaard, Chefkonsulent i SEGES Innovation

Få besked om kommende afsnit af Bundlinjen direkte i din mailboks ved at sende en mail til mikk@seges.dk

Billede 1

Vil du vide mere?

Støttet af