SEGES

Tips til søgning på LandbrugsInfo

På LandbrugsInfo er alt indhold søgebaseret. Derfor får du her et par tips, der både vil hjælpe dig i din søgning og ændre din måde at søge på.

Vi er vant til at lede efter indhold online i dag. Vi søger efter viden, svar på spørgsmål eller bare for at holde os opdaterede om dette og hint. Sådan er det også på LandbrugsInfo. Her kan du få svar på dine spørgsmål og holde dig opdateret om den nyeste landbrugsfaglige viden inden for lige det emne, du interesserer dig for.

Derfor får du et par tips, der kan gøre din søgning mere målrettet.

5 hurtige søgetips til din søgning på LandbrugsInfo

Når du har søgt på et eller flere ord eller hele sætninger, kan du bruge filtreringen i venstre side til at præcisere søgeresultatet. Ud for hver filtreringsmulighed står et tal i parentes. Tallet angiver, hvor mange resultater der er i den pågældende kategori, emne eller sidetype.

 1. Hvilken kategori
  Øverst til venstre kan du vælge, inden for hvilken kategori af indhold du gerne vil søge. 
  Vælg et emne, og søgningen viser resultater inden for lige det emne. Hvis du f.eks. søger på ”gylle” og derefter vælger ”planter”, kommer der nye underemner, du kan bruge til filtrering – f.eks. ”Gødskning”, eller du kan filtrere med en af de andre muligheder. 

 2. Vælg emner 
  Du kan begrænse din søgning yderligere ved at vælge, inden for hvilket emne du gerne vil søge. Har du søgt på ’gylle’, kan du f.eks. vælge emnet ’afgrøder’ for at begrænse søgeresultatet til indhold, der handler om gødskning af afgrøder og ikke om maskiner eller miljøret.

 3. Filtrer på sidetyper
  Er der stadig for mange artikler at vælge imellem, kan du filtrere yderligere ved at vælge, hvilken type indhold du søger. Det kan gøres med facetten ”sidetyper”. F.eks. kan du vælge, om sidetypen skal være en nyhed, en manual, en viden om eller f.eks. en rapport. 

 4. Der er også mærkater:
  Nogle gange har vi i en artikel tydeliggjort dele af indholdet med en anbefaling fra SEGES. Det kan du også filtrere på. Eller du kan filtrere på indhold, der er aktuelt her og nu.

 5. Sorter på relevans eller nyeste
  Husk, at du også kan sortere søgeresultatet efter nyeste eller relevans. Relevans lægger sig tættest op ad det, du søgte på, hvorimod nyeste sorterer efter seneste dato øverst.
Sådan søger du på LandbrugsInfo

Vil du vide mere?