Få rådgivning om mælkekvalitet – hele vejen rundt – ikke kun om malkeanlægget

Kvæg, Økonomi og ledelse

Få rådgivning om god mælkekvalitet

Får du det højst mulige kvalitetstillæg for din mælk? Hvis ikke, så tag en snak med SEGES Mælkekvalitet. Sammen med dig kigger vi på alle muligheder for at forbedre både mælkekvalitet, yversundhed og bundlinje.

Selvfølgelig skal du tjene gode penge på god mælk. Så tag et kig på din seneste afregning fra mejeriet. Er du tilfreds, eller er der nedgang i mælkeprisen? Der er ingen skam i at bede om hjælp, men det er en skam ikke at opnå det bedst mulige resultat.

Rådgivning hele vejen rundt – ikke kun om malkeanlægget

SEGES råder over et team af uvildige malkerådgivere, der rykker ud på hele landets malkekvægsbedrifter og giver rådgivning og værktøjer til, hvordan mælkekvaliteten kan forbedres. Og de kigger ikke kun på malkeanlægget, men på alle muligheder for at højne mælkekvaliteten.

Jacob Bjerrum kontaktede SEGES, fordi rådgiverne fra SEGES giver en rådgivning, som dækker hele vejen fra teknisk udstyr til malkerens adfærd under malkningen og over for køerne.

Siden Peter er kommet ind over, er vores celletal blevet kraftigt reduceret, og det kan godt mærkes på afregningen fra mejeriet
 Jacob Bjerrum, mælkeproducent 
SEGES Rådgivning om mælkekvalitet arbejder hele vejen rundt om produktionscyklussen

Sådan kan vi hjælpe dig med viden om god mælkekvalitet

Med udgangspunkt i din hverdag og dine udfordringer finder rådgiveren potentialerne og giver dig konkrete råd og værktøjer i en lettilgængelig plan. Vi forklarer og demonstrerer – og vi følger op, så vi sikrer, at resultaterne følger med.

Opgaverne løses i tæt samarbejde med dig, den praktiserende dyrlæge, kvægbrugskonsulenten, leverandørerne af malkeudstyr og mejerierne.

Se eller hent vores produktkatalog: Se hvilke opgaver vi kan løfte med SEGES Mælkekvalitetsrådgivning

Rådgivningen om god mælkekvalitet omfatter blandt andet:

  • Mælkens bakteriologiske kvalitet 
  • Indretning af malkecenter og instruktion i korrekt malkning
  • Teknisk afprøvning af malkeanlæg og køletanke
  • Forbedring af yversundhed og dyrenes trivsel 
  • Staldforholdene 

Vi tilbyder også at undervise og instruere evt. nye medarbejdere, så de ved, hvad der forventes, og hvilken forskel det gør, at mælkekvaliteten er i orden.

Vil du vide mere?