Mød Jacob Serup Pedersen

Jacob Serup Pedersen er fjerde generation på Vedagergaard, som ligger ved Aarup på Fyn.

Hvem:
Jacob og Pernille Serup Pedersen har overtaget Jacobs forældres gård i 2015. Dermed er Jacob 4. generation på Vedagergaard.

Hvor:
Vedagergaard ved Aarup på Fyn.

Gården og dyrene:
Familien Serup har ca. 400 malkekøer og råder over 400 ha.  

Finansiering:
Generationsskiftet på Vedagergaard er finansieret gennem familien Serups aftale med banken samt med yderfinansiering fra Vækstfonden, som gjorde, at finansieringen af den nye kostald blev godkendt i 2015, og den nye stald blev indviet i 2016.

Processen:
Generationsskiftet har taget intet mindre end 12 år. Tilbage i 2003 gik dengang nyuddannede Jacob og hans far Frede i gang med ansøgning om miljøtilladelse til at opføre den nye kostald, som skulle fremtidssikre gården og muliggøre et generationsskifte. Men en uforudset lang ansøgningsproces på miljøtilladelsen samt finanskrisens udbrud i 2008 gjorde, at familien måtte navigere i meget skrappere krav til finansiering fra bankerne. Derfor gik der hele 10 år, før der for alvor kom skred i tingene igen.  

Nøglepersoner:
Jacob Serup Pedersen nævner især økonomisk rådgivning og hjælp til budgetlægning fra rådgiver Thomas Skøtt fra Patriotisk Selskab. Desuden peger han på, at hele familien har kæmpet sammen for, at generationsskiftet kunne lade sig gøre. Det har været nøglen til, at det lykkedes til sidst.     

Læs mere:
https://www.facebook.com/Vedagergaard/