Husk sikkerheden i en kold tid

Du reagerer langsommere og koncentrerer dig dårligere, når du fryser.


Godt lys og varmt tøj er en del af arbejds- sikkerheden, når kulden sætter ind.

Når vinden blæser 12 m/s, og temperaturen er 5 varmegrader, gør ‘wind-chill faktoren’, at du afkøles, som om det var minus 9 grader på en vindstille dag. Tjek DMI’s kuldeindeks, og fortæl alle på gården, at varm påklædning er en del af jeres sikkerhed.

Har kulden betydning for din sikkerhed? Ja! Stor betydning. Frosne fingre kan nemt betjene udstyret forkert. Dine reaktioner bliver sløvere, og måske tænker du eller din kollega mere på at komme hurtigt ind i varmen end på sikkerheden. Så klæd dig varmt på, også på korte ture udendørs. Man ved jo ikke, om man rent faktisk kommer ind igen om lidt, eller om en anden opgave melder sig, når man er derude.

Gør klar til glat føre

Vi ved jo godt, at kalenderen melder om vinter, men nåede vi at forberede os? Eller venter vi og ser, om der nu også kommer vintervejr? Gør klar til glat føre, hvor I går og kører, ved at stille en spand med grus og en skovl, hvor den er nem at tage med – og en anden dér, hvor I ved, at der plejer at blive glat. Så enkelt kan det gøres.

Sørg for ordentligt arbejdslys

Den mørke tid er over os – er der godt arbejdslys alle de steder, hvor der er brug for det? Få det fikset, før der sker ærgerlige skader på mandskab og materiel. Og brug sensorer, så lyset tænder automatisk ved bevægelse eller ved tusmørke.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 2, 2019