Procesinnovation 

Oprettet: 10-11-2016

Udvikling

Du har nu været igennem alle relevante faser i forbindelse med dit optimeringsprojekt og har undersøgt din forretningsmodel til bunds. Nu er du klar til at samle trådene i udviklingsplanen.

Første gang, du og din rådgiver arbejdede med forretningsmodellen for din virksomhed, var i fasen ”Find potentialet”. Her skulle du udarbejde en business case for dit optimeringsprojekt og brugte skabelonen til ”Forretningsmodel” i arbejdet.

Optimeringsprojekt og forretningsmodel

I denne sidste fase består dit arbejde i at udarbejde en endelig udviklingsplan for din virksomhed. Med den i hånden er du klar til at føre din optimering ud i livet.

Hvis du og din rådgiver igennem alle faser af forretningsudviklingen og jeres arbejde med forretningsmodellen har fastholdt alle relevante indspil til udviklingsplanen, bliver jeres arbejde med den færdige udviklingsplan så meget desto lettere. Husk derfor løbende at udfylde skabelonen til din udviklingsplan.

Skabelon til udviklingsplan 

Skabelonen indeholder spørgsmål til alle felter i udviklingsplanen. Anvend spørgsmålene som guide til at finde den relevante information frem fra de faser, du og din rådgiver har været igennem.

Husk, at udviklingsplanen er et eminent kommunikationsværktøj overfor dine eksterne samarbejdspartnere.

Servicetjek

Vil du gerne have helt nye øjne på din udviklingsplan eller ønsker du yderligere sparring, så kontakt følgende medarbejdere på SEGES:

  • udviklingschef Jakob Lave på tlf. 8740 5510 eller mail jal@seges.dk eller
  • chefkonsulent Torsten Gruhn på tlf. 8740 5229 eller mail tog@seges.dk

for at høre mere om mulighederne for et Springboard.

Værktøjskassen

Klik på en overskrift i figuren nedenfor for at gå til det ønskede værktøj.

Sidst bekræftet: 13-03-2017 Oprettet: 10-11-2016 Revideret: 10-11-2016

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Gustaf Højriis Bock

William Schaar Andersen

Af samme forfatter

Sådan arbejder du og din rådgiver med den udvidede SWOT
Når du som landmand skal arbejde med den udvidede SWOT sammen med din rådgiver, anbefaler vi en bestemt proces. Med denne p...
23.08.19
Stor forskel på udgiften til mineraler på økologiske malkekvægbedrifter
Udgifter til indkøb af mineraler til økologiske malkekøer er stigende, og mellem bedrifter varierer udgiften fra 2 til 6 ør...
11.07.19
Aktuelt
Her kan du læse om ejerskifte, krisestyring og risikostyring.
16.02.18
Plenummøder giver dig plads til vigtige strategiske overvejelser
Som landmand skal du have tid til refleksion i løbet af et strategiforløb. Du skal have mulighed for at overveje, hvordan o...
30.06.17
Tænk højt og kickstart dit strategiforløb
Skal du i gang med et strategiforløb, eller overvejer du, om det kunne være noget for dig? Så er her nogle overvejelser, du...
29.06.17

Læs også