Feedback Form

Du er her: LandbrugsInfo > Kvæg > Kødproduktion

Kødproduktion

På denne side kan du læse om generelle emner vedrørende kødproduktion i Danmark og andre steder i verden. Det gælder fx ændringer af regler omkring handyrpræmieordning og markedsorientering om kødproduktion.

 Artikler

Nye artikler

Indkøb småkalve så tunge som muligt i forhold til alder for at få de bedste resultater som slagtekalve
Alder og vægt ved indsætning påvirker kalvens senere præstation og sundhed som slagtekalv. Hvordan er undersøgt i et AU-pro...
02.12.19

Sådan undgår du ekstra foderdage af dine slagtekalve
Både alder og vægt ved indsætning har stor effekt på antallet af foderdage i din slagtekalve-besætning og på den senere sla...
02.12.19

Sådan påvirkes tilvæksten af kalvens alder og vægt ved indsætning i slagtekalvebesætningen
Både vægt og alder ved indsætning har indflydelse på slagtekalves tilvækst. Kalve, der er tunge i forhold til deres alder v...
02.12.19

Alder ved indsætning kan have en effekt på behandlingsfrekvensen i slagtekalvebesætningen
Hvis kalven har en højere alder ved indsætning er den samlede behandlingsfrekvensen i slagtekalvebesætningen lidt lavere. D...
02.12.19

Sygdomsbehandlinger i fødselsbesætningen har negative langtidseffekter på slagtekalves præstation og sundhed
En sygdomsbehandling i fødselsbesætningen har negative langtidseffekter på slagtekalves sundhed og præstation.
02.12.19

Vær ekstra opmærksom på slagtekalvene i overgangsperioden omkring fravænning – færre sygdomme giver bedre slagtekalve
Overgangsperioden omkring fravænning er en stressende periode for dine kalve, uanset alder, grundet foderskifte og omgruppe...
02.12.19

Alder ved indsætning har en vis effekt på frekvensen for slagtebemærkninger hos slagtekalve
I litteraturen kan der findes flere gode løsningsforslag til at nedsætte frekvensen af slagtebemærkninger på lunger samt fo...
02.12.19

Kalveleverandør kontrakt
Kalveleverandør kontrakten er et vigtigt element i handel med slagtekalve.
29.11.19

 Vejledning

Ansvarlig

Kvæg
Specialkonsulent

Per Spleth

Kødproduktion, Kvæg