World Soil Day – Jordbundens dag

Planter, Økologi

World Soil Day – Jordbundens dag

World Soil Day – Jordbundens dag – er en årlig international markering af, hvor vigtigt det er at passe på landbrugsjorden. Her på siden finder du beskrivelse og indlæg fra de årlige danske fejringer af Jordbundens Dag.

Den 5. december er af FAO udnævnt til international World Soil Day. Det fejrer vi i Danmark ved at afholde Jordbundens Dag d. 6. december 2021, hvor nyeste viden og erfaringer fra praksis bliver præsenteret af forskere, rådgivere og landmænd.

I 2021 er temaerne ’Begræns saltpåvirkningen af landbrugsjord’ og ’Øg jordens produktivitet’ (Halt soil salinization, boost soil productivity). 

I Danmark fejres dagen i 2021 mandag den 6. december på Dalum Landbrugsskole. Vi har samlet en række spændende og perspektivrige indlæg til dagen, omhandlende jordens sundhed bredt. 

Den danske markering af ”World Soil Day” er et samarbejde mellem Agrovi, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK), Innovationscenter for Økologisk Landbrug, SEGES, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet.

World Soil Day - Jordbundens dag 

World Soil Day - Jordens dag

Vil du vide mere?

Støttet af