Oprettet: 13-01-2020

Bliv klogere på minivådområder

Overvejer du at etablere et minivådområde for at komme udledningen af næringsstoffer til livs? Er du usikker på, hvordan et minivådområde virker, og hvordan du kommer i gang? En spritny folder fra SEGES hjælper dig videre.

Effekten af de første danske minivådområder og lodsejernes erfaringer som pionerer offentliggøres i en helt ny folder fra SEGES på Plantekongressen den 14.-15. januar.

Læs en skærmvenlig udgave af folderen ”Bliv klogere på minivådområder – effekt og erfaringer fra de første danske minivådområder”.

Minivådområdernes effekt

Et minivådområde er et effektivt filter i landskabet, som reducerer udledningen af kvælstof og fosfor til vandmiljøet. SEGES’ nye folder viser resultaterne fra 14 forskellige minivådområder, som blev etableret i Jylland mellem 2010 og 2015.

Tallene for alle minivådområdernes effekt på kvælstof og fosfor præsenteres. Også tallene for, hvordan de 14 minivådområder hver især reducerer udledningen af kvælstof og fosfor til enten fjord eller hav, lægges frem.

Derudover viser dronebilleder og naturtro skitsetegninger, hvor forskelligt de 14 minivådområder er konstrueret.

Lodsejernes erfaringer

Der er også inspiration at hente i otte artikler, hvor lodsejerne fortæller om deres erfaringer med at etablere eller købe sig til et minivådområde.

En landmand beskriver, hvorfor han har valgt en kombineret pumpe- og vindmølleløsning. En anden landmand understreger, at hans marker er blevet langt mere dyrkningssikre. Og en tredje landmand ser minivådområdet som et plus i salgsopstillingen – når den tid kommer.

Tag et gratis eksemplar af folderen på Oplandskonsulenternes stand på Plantekongressen eller download en printvenlig udgave her.

Brug oplandskonsulenterne

Oplandskonsulenterne på de lokale rådgivningsvirksomheder stiller gratis deres viden om minivådområder til rådighed. Læs mere om, hvordan oplandskonsulenterne kan hjælpe i folderen på side 43.  

 
Sidst bekræftet: 13-01-2020 Oprettet: 13-01-2020 Revideret: 13-01-2020

Forfatter

Anlæg & Miljø
Chefforsker, cand.scient., phd

Charlotte Kjærgaard

Miljø & Land


Kommunikationskonsulent

Pernille Pennington

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Podcast: Sådan sparer du op til pension
Det har altid været vigtigt for svineproducent Ulrik Krogsgaard at spare op til pension. Hør mere om, hvad Ulrik har gjort,...
18.11.19
Kan et nyt forretningsområde betale sig? Lad budgetkalkulen vise vej
Skal virksomheden udvides eller omlægges med et nyt forretningsområde? Spritnye budgetkalkuler fra SEGES letter regnearbejd...
09.10.19
Et skarpt fokus på lederrollen kan give en bedre bundlinje
Kører hverdagen nogle gange lidt for hurtigt? Er din hverdag fyldt med brandslukningsopgaver? Måske er det tid at gentænke ...
27.08.19
Bliver grønne obligationer en oplagt finansieringskilde i landbruget?
Tanken om, at grønne obligationer inden for en overskuelig fremtid kan komme til at finansiere vindmøller, biogas- og biora...
25.07.19
For og imod ved selskaber og personligt ejede virksomheder
Er det bedst at vælge selskab eller personligt ejet virksomhed? Det korte svar er, at det afhænger af behov og situation.
31.05.19