Kursusdeltagere

Kvæg, Økonomi og ledelse

Videbegærlige kalvepassere på kursus

For første gang har SEGES Innovation arrangeret en række kursusdage for udenlandske kalvepassere. Med stor tilslutning og engagerede deltagere ser det ud til at have ramt et behov.

Nyhed

06. juni 2022

 Opdateret 20. juni 2022

SEGES Innovations kursusdage Care for calves for udenlandske kalvepassere er godt i gang. Indtil nu har godt 80 kalvepassere fået ny viden og inspiration med hjem til kalvene på bedriften, så sundheden kan forbedres og antibiotika-forbruget reduceres. På kurserne inddeles deltagerne i små grupper, som hver kommer rundt til 4 ’stationer’ med hver sit emne. Her er hvad nogle af deltagerne og deres undervisere, fortæller om deres oplevelse:

”Jeg havde forventet, at det var meget teoretisk. Men eksperterne viste os eksempler, så det var nemt at forstå. F.eks. lærte jeg at se efter tegn på, om kalvene har det godt. Jeg fik svar på en masse af mine spørgsmål og fik åbnet øjnene for, hvordan vi kan gøre nogle ting bedre”. 
Alisa Andreichenko, Rusland, kalvepasser i Nørre Nebel.

”Sådan et kursus skulle alle have, når de starter på bedriften – det er sådan en sej ting, vores chefer giver os. Jeg lærte så meget om rengøring, behandling med medicin og om fodring, så jeg kan gøre mit arbejde bedre og få sundere kalve – og fortælle mine kolleger om det derhjemme på bedriften. 
Emil Sitarski, Holland, kalvepasser i Skive.

”Jeg var meget glad for at deltage – jeg både lærte noget og udvekslede erfaringer med de andre deltagere. Jeg har allerede ændret nogle rutiner omkring fravænning og rengøring hos kalvene. Jeg vil meget gerne deltage i et lignende kursus en anden gang”.
Edmond Lakatos, Rumænien team-leder og kalvepasser i Gendrup.

”Deltagerne var selv en del af et godt resultat, fordi de spurgte løs og brugte deres erfaringer i deres spørgsmål”. Jørgen Kragsig Olesen, Kvægdyrlægerne Midt - underviser i kalvesundhed og tidlige sygdomstegn.

”Det var en rigtig god dag. Deltagerne var videbegærlige og stillede en masse spørgsmål. Niveauet var højt – de ville virkelig gerne vide noget. Det var fedt.”
Katrine Fynbo, Calvex – underviser i råmælk og råmælkstildeling.

Sidste kursus er i november

Hvis du tænker, at din udenlandske kalvepasser også kunne have glæde af en kursusdag, kan det stadig nås. Den sidste kursusdag i rækken afholdes 9. november hos mælkeproducent Peder Dalgas Nissen i Kruså. Læs mere og tilmeld din medarbejder Kursus i Kruså for udenlandske kalvepassere
Kursusdagene arrangeres i regi af projektet ”Knæk antibiotikaforbruget til kalve og ungdyr”.

Vil du vide mere?

Støttet af